Huis

Aan de Korvelseweg nummer 78 ligt het dispuutshuis van heerendispuut Die Blauwe Schuite, “Enugu” genaamd. Het pand is een monumentaal pand waarvan de eerste steen al in 1906 is gelegd. Er zijn 7 slaapkamers van gemiddeld 14 vierkante meters groot. Daarnaast is er een ruime eetkamer waar iedere dag gezamenlijk gedineerd wordt. De woonkamer is het centrale punt van het huis met een altijd tot de nok toe gevulde bierijskast. Hier komt iedereen samen na een lange dag studeren of een lange dag in bed liggen. Daarnaast beschikt het huis over een badkamer, keuken met vaatwasser, aparte wc en is er ook een wasmachine en een droger zodat je niet iedere week met een tasje vieze was terug naar mama hoeft. Voor ongeveer €300,- per maand ben jij wellicht onze nieuwe huisgenoot!

Als je ’s ochtends brak wakker wordt is het slechts één minuut lopen naar de dichtstbijzijnde supermarkt, de Jumbo. De New York Pizza zit tegenover en op de Korvel is er ook zeker geen gebrek aan kebabzaken om je vraatzucht te bevredigen na een avond flink doorhalen in de kroeg. Vanaf het dispuutshuis is het ongeveer 3 minuten fietsen naar de Korte Heuvel en het Piusplein waar de studentenkroegen van Tilburg liggen en ongeveer 5 minuten naar de sociëteit van Olof waar menig dispuutslid zeker een aantal avonden per week te vinden is. De universiteit, de Avans en de Fontys zijn alle drie op 10 minuten fietsafstand van het huis.

Naast de leden die niet op het dispuutshuis wonen komt er ook met enige regelmaat vrouwelijk schoon over de vloer. Dan wordt de woonkamer omgebouwd tot borrelkamer en sijpelt de jenever-appelsap via de japie-fontijn zo je glas in. Na de vele bierestafettes en andere drankspellen druipen we af naar een open feest of een ander evenement. Helemaal bijzonder is de jaarlijkse Tilburgse carnaval. Dan is het van donderdag avond tot en met dinsdag avond feest, zijnde het een borrel van zes dagen. Overdag met z’n allen uitbrakken op de bank, wanneer je maag het toelaat een paar worstenbroodjes er in en dan weer door! Daarnaast wordt het pand gedecoreerd door vele (lege) flessen Blankenheym, herkenbaar aan zijn unieke groene kleur en geel etiket. Deze oude graanjenever is het bloed wat door de aderen van ons karakteristieke huis stroomt en wordt gedronken wanneer hier gelegenheid voor is.

Ben je geïnteresseerd in het huis en/of het dispuut? Kom dan vooral een keer langs voor een paar biertjes en een borreltje Blankenheym bij ons op huis! Wij zijn op ontzettend veel manieren te bereiken, neem contact op met Juriaan via +31 6 8156 6556 of stuur een mail naar dieblauweschuite@hotmail.com.